dimecres, 16 de novembre de 2016

Que s'amaga a la cova?

Els alumnes de P5 hem treballat el projecte de la prehistòria.El primer dia quan vam arribar a la classe ens vam trobar en que a les portes hi havia un paper marró en forma d’arc que no sabíem ben bé que era i quan vam entrar a dintre de cada classe vam poder veure que en un racó ho havia el que semblava una cova però i què feia allò a les nostres classes? I podíem entrar? No teníem ni idea de per a que era allò que semblava una cova.
Després vam seguir amb la projecció de la pel·lícula “Els Croods” perquè anessin agafant el fil i vam acabar el dia amb la troballa d’una eina prehistòrica al pati de la nostra escola.Allò volia dir alguna cosa.


Durant les següents setmanes no hem parat de treballar la prehistòria i de fer activitats sobre ella.Quan teníem uns quants coneixements sobre la prehistòria ho vam culminar amb la sortida a la Cova de Font Major a l’Espluga de Francolí on vam poder comprovar els nostres coneixements  i adquirir-ne d’altres, la sortida va ser fantàstica una visita a una cova amb hologrames... 

si si hologrames tal i com us ho contem semblava que teníem als prehistòrics encara vivint allí amb nosaltres. Quan sortíem anàvem a fer una cabana amb pals de fusta i pells d’animals i finalment entràvem en una altra cova més petita a fer les nostres pintures rupestres en una pedra.
Les següents setmanes a l’escola vam continuar treballant la prehistòria comparant hàbits alimentaris de salut i higiene creant un nou vocabulari, amb els bits, amb cançons (l’home de Cromanyó), jocs de mímica ja que els prehistòrics no sabien parlar, vam fer les nostre pintures rupestres que veureu penjades a l’entrada de P5 i l’últim dia  vam crear una “bol-got” de fang com en la que bevien aigua els prehistòrics i a la tarda ens van venir a visitar els nostres companys de 1r d’ESO que també estaven treballant la prehistòria, ens van fer una petita explicació del paper i el rol de cada membre de la família i també un petit teatre de com convivien entre ells i diferents tribus.


Ha estat un projecte en el que hem après  tant els nens i nenes com les mestres i una mostra d’això el recull de preguntes prèvies fetes pels nens quan encara no sabíem res de la prehistòria i les mateixes preguntes contestades per ells mateixos una vegada acabat el projecte que les podeu veure penjades també a l’entrada de P5.