dijous, 15 de novembre de 2018

Nyam, Nyam

Els Cavalls, les Abelles i els Indis hem fet el primer projecte del curs sobre l'alimentació saludable. Aquest projecte portava per tópic generatiu: Nyam Nyam que anava lligat a la nostra excursió a Mas Baget on fèiem melmelada de mandarina.

Tot començava amb un vídeo on el Xavi, que es qui cuida de la granja Mas Baget ens explicava si s’havíem com es feia la melmelada.
Més endavant vam preguntar si sabien altres tipus de menjars saludables, i en van aparèixer molts i diferents.
Una de les activitats amb les que vam iniciar el projecte va ser fer un estudi sobre els esmorzars que portàvem, per després classificar-los en saludables o menys saludables.
També vam utilitzar la piràmide de l’alimentació que, com ja vau poder veure la vam tenir al passadís, ells mateixos van ser els encarregats de col·locar cada menjar on tocava i descobrir quins eren més saludables.
El més divertit va ser aprendre a fer diferents receptes saludables i que millor que cada mestre ens ensenyes una d'aquestes receptes: una brotxeta de fruites, uns sucs naturals i un entrepà.
Durant aquest projecte els vostres fills/es ens han anat portant vídeos on explicaven de quina manera us ajudaven a casa. Va ser una activitat molt enriquidora i divertida.
Havent aprés a fer totes les receptes que els mestres ens van proposar i les que a casa ens vau proposar, vam acabar fent una gran festa de l’esmorzar saludable on cadascú es va preparar l’esmorzar que va voler, l’única consigna era  menjar tot el que es preparessin.
L’activitat va ser tot un èxit però el millor de tot va ser poder veure l’emoció de tots quan es preparaven l’esmorzar pel simple fet de dir: “me l’he preparat jo sol/a”.
Ja ho sabeu, amb aquests grans cuiners que teniu a casa vostra, deixeu-los que us preparin grans receptes.

Nyam, nyam i bon profit!